Ösztöndíjak

Kedves Hallgatók,

 

Ebben a félévben is várhatók ösztöndíjkiírások az alábbi egyetemekről.

Óita Egyetem MEXT és csereprogram

Gunma Egytem MEXT és csereprogram

Oszaka Egyetem MEXT, MAPLE és OUSSEP program

Dzsószai Egyetem, Mizuta Ösztöndíj

 

Jó hír, hogy várhatóan idén az Óita Egyetem ismét biztosít JASSO-ösztöndíjat hallgatóinknak. Mivel nagyjából egy időben és rövid határidővel futnak be a pályázatkiírások, kérjük, hogy motivációs levelüket már most készítsek el, és küldjék el a somodi.julia@kre.hu címre február 19 éjfélig. Az esélyek növeléséért, több programot is megjelölhetnek, de feltétlenül számozzák ezeket prioritás szerint. Ne felejtsenek el elérhetőséget megadni, és kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizzék emailfiókjukat! Hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. Ha valaki a nagykövetségi ösztöndíjra pályázik, de valamelyik forduló után nem jut tovább, jelezheti felénk, és ha még van lehetőség (idő), pályázhat az egyetemi programokra. 

A csereprogramokra (a MEXT programra nem!) BA első éves hallgatók is pályázhatnak. MA hallgatók tavalytól a Gunma és Óita Egyetem MEXT programjára nem jelentkezhetnek. BA harmadéves hallgatók jelezzék a motivációs levélben, ha a Károli Egyetem Japanológia mesterképzésén kívánják továbbfolytatni tanulmányaikat (a Mizuta ösztöndíj esetében erre nincs szükség).

A motivációs levélről és a programokról való általános tájékoztatót itt találhat:

http://japantanszek.hu/hallgatoinknak/palyazatok/

Kérdések esetén Somodi Júlia tanárnőt vagy Wakai Seiji tanár urat kereshetik személyesen a tanórák közötti szünetekben vagy hétfőn 13:30-14:30-ig, kedden, szerdán és pénteken 11:00-12:00 között a 314-es tanáriban.