Pályázati kiírás japán csereprogramokra (2021-2022)

Várjuk hallgatóink jelentkezését az alábbi programokra, az alábbi feltételekkel. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a feltételeket még a 2020-as dokumentumok alapján írtuk ki, ezek némileg módosulhatnak. Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy előfordulhat az is, hogy a jelenlegi járványhelyzetből kifolyólag törlik az idei programokat.

A megpályázható programok:

Oita Egyetem MEXT (N2-es nyelvvizsgabizonyítvánnyal) és IGLOBE japán nyelvű program (N4-es nyelvvizsgabizonyítvány), IGLOBE angol nyelvű program (TOEFL 500 vagy IELTS 5.0 nyelvvizsga)

Gunma Egytem MEXT (N2 nyelvvizsgabizonyítvánnyal) 

Osaka Egyetem MEXT (N2 nyelvvizsgabizonyítvánnyal), MAPLE (N4-nyelvvizsgabizonyítvány)

Josai Egyetem (nem szükséges nyelvvizsga, és csak BA hallgatók jelentkezhetnek)

Fukushima Egyetem csereprogram (nem szükséges nyelvvizsgabizonyítvány)

Kaichi Egyetem (nem szükséges nyelvvizsgabizonyítvány)

Yamaguchi Egyetem (nem szükséges nyelvvizsgabizonyítvány)

Jelentkezési határidő: 2020. december 15. éjfélegyoldalas magyar nyelvű motivációs levél megküldésével Worddokumentumként elmentve a somodi.julia kukac kre pont hu email címre.

Motivációs levél tartalmazza: email cím, szak, évfolyam, táblázatban az eddigi tanulmányi átlagok (MA-s hallgatóktól kérjük a BA képzés eredményeit is), az alapvizsga és fontosabb nyelvórákon szerzett osztályzat (Szövegolvasás, Nyelvtan, Nyelvhelyesség, Nyelvgyakorlat), (sikeres!!) JLPT (elért pontszámmal), konferenciaszereplések, szónokverseny, stb., szakdolgozat témája, kinti kutatási terv (minél konkrétabban), angol nyelvvizsga. Kérjük jelöljék, ha esetleg önköltségen is tudják vállalni a kinti tanulmányokat úgy, hogy a japán fél munkalehetőséget biztosít. Kérjük, hogy jelezzék, ha Japanológia MA-n tervezik a továbbtanulást.

Eredményhirdetés várható dátuma: január közepe.

Szóbeli elbeszélgetés Teams-en magyarul és japánul (a benyújtott pályázati anyagok alapján kiválasztott hallgatóknak (tehát nem mindenkinek): január 2510 óra. Kérjük, hogy rendszeresen ellenőrizzék postaládájukat, és tegyék magukat szabaddá 25-re!

Kik pályázhatnak? BA 2., 3. évfolyam, MA 1. 2. évfolyam. Figyelem: MA képzéses hallgatók nem pályázhatnak a MEXT programra és a Dzsószai Egyetem csereprogramjára. MEXT: korhatár 30 év.

Kérjük, hogy csak olyan hallgatók jelentkezzenek, akik vállalják, hogy amennyiben megkapják a megpályázott ösztöndíjat, 2021 őszén megkezdik tanulmányaikat Japánban!

Fontos tudnivalók:

  1. A képzés időtartama egy év, fél évre nincs lehetőség pályázni.
  2. Prioritási sorrendben több programot is meg lehet jelölni, de nem tudjuk minden esetben garantálni ennek figyelembevételét.
  3. Aktív hallgatói jogviszonyt kell létesíteni a Károli Egyetemmel: a pályázat benyújtásakor, a kint tartózkodás alatt, ill. a csereprogram befejezése után (kivétel: MEXT program és Dzsószai Egyetem, ahol a képzés ideje alatt a passzív hallgatói jogviszony is megengedett). 
  4. Aki csereprogramra pályázik: angol nyelvű bankszámlakivonatot kérnek másfél-két millió forintról, abban az esetben is, ha az illető ösztöndíjas helyre pályázik. A számlatulajdonos a pályázó hozzátartozója is lehet. A dokumentumot már február-március folyamán küldeni kell Japánba.
  5. Csereprogram esetén a menettérti repülőjegyről a pályázónak kell gondoskodni.
  6. Csereprogram esetén nincs megkötés korhatár és állampolgárság tekintetében.
  7. Akik a Japán Nagykövetségen is terveznek pályázni, vegyék figyelembe, hogy ha a tanszéki elbírálásuk pozitív lesz, a Nagykövetségen már nem pályázhatnak.
  8. A tanszéki szelekción túljutott hallgatóknak februártól erősen ajánlott regisztrálni a Mindennapi élet és tanulás c. kurzusra, amely a kiutazásra készít fel.
  9. BA első évfolyamos hallgatók, illetve 4-es tanulmányi átlag alatti eredménnyel pályázók jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.
  10. Oktatói ajánlásra a pályázatnak ebben a szakaszában nincs szükség!

Az egyes programokról szóló hallgatói beszámolók megtalálhatók a honlapon. 

2020.október 19.