Pályázati kiírás japán csereprogramokra

Várjuk hallgatóink jelentkezését az alábbi programokra:

Oita Egyetem MEXT (N2-es nyelvvizsgabizonyítvánnyal) és IGLOBE csereprogram (N4-es nyelvvizsgabizonyítvány és angol nyelvtudás szükséges)

Gunma Egytem MEXT (N2 nyelvvizsgabizonyítvánnyal) 

Oszaka Egyetem MEXT (N2 nyelvvizsgabizonyítvánnyal), MAPLE (N4-nyelvvizsgabizonyítvány)

Josai Egyetem

Fukushima Egyetem csereprogram (JLPT N3-nak megfelelő nyelvtudás szükséges)

Kaichi Egyetem

Yamaguchi Egyetem 

Jelentkezési határidő: 2019. december 15. éjfél, egyoldalas magyar nyelvű motivációs levél megküldésével a somodi.julia kukac kre pont hu email címre.

Motivációs levél tartalmazza: email cím, szak, évfolyam, táblázatban az eddigi tanulmányi átlagok (MA-s hallgatóktól kérjük a BA képzés eredményeit is), az alapvizsga és fontosabb nyelvórákon szerzett osztályzat (Szövegolvasás, Nyelvtan, Nyelvhelyesség, Nyelvgyakorlat), (sikeres!!) JLPT (elért pontszámmal), konferenciaszereplések, szónokverseny, stb., szakdolgozat témája, kinti kutatási terv (minél konkrétabban), angol nyelvvizsga. Kérjük jelöljék, ha esetleg önköltségen is tudják vállalni a kinti tanulmányokat úgy, hogy a japán fél munkalehetőséget biztosít.

Eredményhirdetés várható dátuma: január 11.

Szóbeli elbeszélgetés magyarul és japánul (a benyújtott pályázati anyagok alapján kiválasztott hallgatóknak (tehát nem mindenkinek): január 1310 óra. Kérjük, hogy január 11-én ellenőrizzék a leveleiket, illetve tegyék magukat szabaddá 13-ra!

Kik pályázhatnak? BA 2., 3. évfolyam, MA 1. 2. évfolyam. Figyelem: MA képzéses hallgatók nem pályázhatnak a MEXT programra és a Dzsószai Egyetem csereprogramjára. MEXT: korhatár 30 év.

Kérjük, hogy csak olyan hallgatók jelentkezzenek, akik vállalják, hogy amennyiben megkapják a megpályázott ösztöndíjat, 2020 őszén megkezdik tanulmányaikat Japánban!

Fontos tudnivalók:

 1. A képzés időtartama egy év, fél évre nincs lehetőség pályázni.
 2. Prioritási sorrendben több programot is meg lehet jelölni, de nem tudjuk minden esetben garantálni ennek figyelembevételét.
 3. Aktív hallgatói jogviszonyt kell létesíteni a Károli Egyetemmel: a pályázat benyújtásakor, a kint tartózkodás alatt, ill. a csereprogram befejezése után (kivétel: MEXT program és Dzsószai Egyetem, ahol a képzés ideje alatt a passzív hallgatói jogviszony is megengedett). 
 4. Aki csereprogramra pályázik: angol nyelvű bankszámlakivonatot kérnek másfél-két millió forintról, abban az esetben is, ha az illető ösztöndíjas helyre pályázik. A számlatulajdonos a pályázó hozzátartozója is lehet. A dokumentumot már február-március folyamán küldeni kell Japánba.
 5. Csereprogram esetén a menettérti repülőjegyről a pályázónak kell gondoskodni.
 6. Csereprogram esetén nincs megkötés korhatár és állampolgárság tekintetében.
 7. Akik a Japán Nagykövetségen is terveznek pályázni, vegyék figyelembe, hogy ha a tanszéki elbírálásuk pozitív lesz, a Nagykövetségen már nem pályázhatnak.
 8. A tanszéki szelekción túljutott hallgatóknak februártól erősen ajánlott regisztrálni a Mindennapi élet és tanulás c. kurzusra, amely a kiutazásra készít fel.
 9. 4-es tanulmányi átlag alatti eredménnyel pályázók jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.
 10. Oktatói ajánlásra a pályázatnak ebben a szakaszában nincs szükség!
 11. Aki decemberben nyelvvizsgázik, mindenképpen tüntesse fel a motivációs levélben. A bizonyítványt ráér később pótolni.
 12. A Mindennapi élet és tanulás I. kurzuson november 6-án, 13-án, 27-én (szerda 14 óra, 104-es terem) részletesen beszélünk az egyes programokról, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Az egyes programokról szóló hallgatói beszámolók megtalálhatók a honlapon. 

Kérdések esetén kérjük, keresse személyesen Somodi Júlia vagy Watanabe Kaoru tanárnőt november, december folyamán kedden, szerdán vagy csütörtökön a 314-es tanáriban.