KRE, intenzív kezdő japán nyelvtanfolyam, 2011-2012

KRE, intenzív kezdő japán nyelvtanfolyam 2011-2012-es tanév Képzés szervezője: KRE-BTK, Japanológia Tanszék

Képzés helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem, BTK. 1088 Budapest, Reviczky u. 4/a

Képzés időtartama:

I. félév: 2011. szeptember 12-től december 16-ig (Őszi szünet: 2011. október 31-november 4.)

II. félév: 2012. február 13-tól május 20-ig (Tavaszi szünet: 2012. április 2-6.)

Heti 8 órás intenzív tanfolyamjellegű képzés, összesen 185 tanóra/év.

Az órák időpontja: Az órákat délután tartjuk, ezért tanulás vagy munka mellett is végezhető a tanfolyam.

A félév eleji tájékoztató időpontja: Előreláthatólag szeptember 12-e. A pontos időpontról későbbiekben tájékoztatjuk a jelentkezőket a jelentkezési lapon megadott email címen.

A tanfolyam célközönsége. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk,

  • akik a későbbiekben japán szakra kívánnak felvételizni, és egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt szeretnék megalapozni nyelvtudásukat.
  • akik a későbbiekben N5 vagy N4-es szintű nyelvvizsgát szeretnének tenni.
  • akik a későbbiekben Japánban kívánják folytatni tanulmányaikat, és kiutazásuk előtt szeretnék megalapozni nyelvtudásukat.
  • akiket érdekel a japán nyelv és kultúra, és magasabb óraszámban szeretnék mindezt tanulni.

A képzésre való jelentkezésnek előfeltétele nincs, az oktatást az alapoktól kezdjük, így japán nyelvi előképzettségre sincs szükség.

Képzésről:

Az első félévben a hallgatók elsajátítják a két szótagírást, 150 alapvető kandzsit, alapfokú lexikai és grammatikai ismereteket. A félév végére a hallgatók képesek hétköznapi témákról társalogni. A félév végére megszerzett tudás megfelel az új Japán Nemzetközi Nyelvvizsga (JLPT) N5-ös szintje követelményeinek.

A második félévben újabb 150 kandzsit sajátíthatnak el a hallgatók, a félév során átvett nyelvtani és lexikai ismeretek birtokában pedig jelentkezhetnek a JLPT N4-es szintű vizsgájára. Azok a hallgatók, akik a későbbiekben a KRE BTK japán szakán kívánnak tovább tanulni, az egy év során elsajátított ismeretek birtokában egyetemi tanulmányaik első évében képesek lesznek a haladó nyelvórákon részt venni.

A képzés során lehetőséget biztosítunk a japán anyanyelvűekkel való társalgás gyakorlására is, emellett a kurzus résztvevői látogathatják a tanszék szervezésében működő kalligráfia-és ikebana tanfolyamot is. A tanfolyamon a Károli Gáspár Református Egyetem Japanológia Tanszék oktatói tanítanak.

Tananyag: A tanfolyamon a következő tankönyveket, segédanyagokat használjuk: Minna no nihongo/Genki I-II.c. tankönyvek, A Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társasága által szerkesztett Japán-magyar/Magyar-japán szójegyzék, egyéb tankönyvek és audiovizuális segédanyagok.

Jelentkezés: Jelentkezésről, tandíjról szóló pontos információk a tanszék titkárságán kérhetők hétköznaponként 8:00-15:00 között. A jelentkezési lap letölthető a tanszéki honlapról: (http://japantanszek.hu)

Jelentkezési határidő: 2011. szeptember 1.

Elérhetőség: Nyerges Lászlóné tanszéki adminisztrátor (III. em/312-es szoba).

E-mail: nyerges.laszlone(kukac)kre.hu

Tel. 483-2865

Tandíj (2011/2012-es tanév): 120 ezer Ft./félév (részletfizetési lehetőségről érdeklődni lehet a fenti címen és telefonszámon).

Figyelem! A tanfolyam nem része az egyetemi képzésnek (azaz nem jár hallgatói jogviszonnyal), így diákigazolvány, illetve kollégiumi elhelyezés nem igényelhető.