JLPT jelentkezés módja

 

 

A Nemzetközi Japán Nyelvvizsgára történő jelentkezésnek alapvetően 3 módja van:

 

 

1, A budapestiek helyben intézhetik az ügyeket (jelentkezési lap megvétele, kitöltése, vizsgadíj befizetése) A helyszín és az ügyfélfogadás időpontja az általános tájékoztatóban olvasható

 

2, A vidékről jelentkezők, amennyiben nem áll módjukban Budapesten személyesen jelentkezni, e-mailen keresztül is bonyolíthatják az ügyintézést. (Ez nem azonos a külföldön már több helyen bevezetett ún. online jelentkezéssel!) Ennek menete a következő:

 

a, a megkeresést követően e-mailen elküldjük a szükséges tájékoztató dokumentumokat, úgy mint: általános tájékoztató (word); kitölthető és nem kitölthető jelentkezési lap (pdf); a kitölthető (writeable) pdf jelentkezési laphoz tájékoztató.

Természetesen, amennyiben a jelentkező igényli, a fenti dokumentumokat (Test guide+jelentkezési lap) postai úton is el tudjuk küldeni. Ebben az esetben azonban az átfutási idő megnő, és a Magyar Posta kézbesítéséért felelősséget nem vállalunk.

 

b, A jelentkező a megfelelően (kézzel, vagy számítógépen) kitöltött, kinyomtatott és aláírt jelentkezési lapokat, Test Vouchereket fényképpel ellátva visszajuttatja  hozzánk. Ez történhet elektronikusan (a kitöltött dokumentumok újbóli szkennelésével), vagy postai úton. Ez utóbbi esetben vegyék figyelembe, hogy a küldemény elkeveredhet (ajánlott küldemény!), illetve hogy feltétlenül megérkezzen a jelentkezési határidő végéig.

 

c, A jelentkezési lap elküldésével egy időben a vizsga díjának kiegyenlítése: A vizsga díja 8000 Ft., amit kérünk postai úton elküldeni. (Belföldi postautalvány, ún. „rózsaszín csekk”) A minta egy külön pdf. fájlban megtekinthető.

 

 

 

A vizsgára történő regisztráció csak azután történik meg, miután mind a jelentkezési dokumentumokat, mind a vizsga díját kézhez kaptuk.

 

3, Külföldről történő jelentkezés:

Ennek a módja lényegében megegyezik a vidékről történő jelentkezéssel, azzal a kivétellel, hogy a vizsgadíj kiegyenlítése történhet banki átutalással. Ennek részleteit külön egyeztetjük.