Intenzív emeltszintű érettségi előkészítő japánnyelv-tanfolyam 2014-2015-es tanév

TanfolyamKépzés szervezője: KRE-BTK, Japanológia Tanszék

Képzés helyszíne: Károli Gáspár Református Egyetem, BTK. 1088 Budapest, Reviczky u. 4

Képzés időtartama
I. félév: 2014. szeptember 15-től december 19-ig (Őszi szünet: 2014. október 20-31.)
II. félév: 2015. február 16-tól május 22-ig (Tavaszi szünet:2012. március 23- április 3.)
Heti 8 órás intenzív tanfolyamjellegű képzés, összesen 192 tanóra/év.

Az órák időpontja: Az órákat délután tartjuk, ezért tanulás vagy munka mellett is végezhető a tanfolyam.

A félév eleji tájékoztató időpontja: Előreláthatólag szeptember 15-e. A pontos időpontról későbbiekben tájékoztatjuk a jelentkezőket a jelentkezési lapon megadott email címen.

A tanfolyam célközönsége. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk,

  • akik 2015. május ill. június havában japán közép- vagy emeltszintű érettségi vizsgát terveznek,
  • akik a későbbiekben japán szakra kívánnak felvételizni, és egyetemi tanulmányaik megkezdése előtt szeretnék megalapozni nyelvtudásukat,
  • akik a későbbiekben N5 vagy N4-es szintű nemzetközi nyelvvizsgát terveznek,
  • akik a jövőben Japánban kívánják folytatni tanulmányaikat, és kiutazás előtt szeretnék megalapozni nyelvtudásukat,
  • akiket érdekel a japán nyelv és kultúra, és magasabb óraszámban szeretnének tanulni.

A képzésre való jelentkezésnek előfeltétele nincs, az oktatást az alapoktól kezdjük, így japán nyelvi előképzettségre sincs szükség.

Képzésről:
Az első félévben a hallgatók elsajátítják a két szótagírást, 150 alapvető kandzsit, alapfokú lexikai és grammatikai ismereteket. A félév végére a hallgatók képesek hétköznapi témákról társalogni. A félév végére megszerzett tudás megfelel a Japán Nemzetközi Nyelvvizsga (JLPT) N5-ös szint követelményeinek.
A második félévben újabb 150 kandzsit sajátíthatnak el a hallgatók, a félév során átvett nyelvtani és lexikai ismeretek birtokában jelentkezhetnek közép vagy emeltszintű japán érettségire illetve a JLPT N4-es szintű vizsgájára. Azok a hallgatók, akik a későbbiekben a KRE BTK japán szakán kívánnak továbbtanulni, az egy év során elsajátított ismeretek birtokában egyetemi tanulmányaik első évében képesek lesznek a haladó nyelvórákon részt venni.
A képzés során lehetőséget biztosítunk a japán anyanyelvűekkel való társalgás gyakorlására is, emellett a kurzus résztvevői látogathatják a tanszék szervezésében működő kalligráfia-és japán-jelnyelv tanfolyamot is. A tanfolyamon a Károli Gáspár Református Egyetem Japanológia Tanszék oktatói tanítanak.
Tanárok: Egy magyar és egy japán oktató

Létszám: A minimum létszám 10 fő, maximum létszám 15 fő

Tananyag: A tanfolyamon a következő tankönyveket, segédanyagokat használjuk: Minna no nihongo/Genki I-II.c. tankönyvek, A Magyarországi Japánnyelv-oktatók Társasága által szerkesztett Japán-magyar/Magyar-japán szójegyzék, egyéb tankönyvek és audiovizuális segédanyagok

Jelentkezés: Jelentkezésről, tandíjról szóló pontos információk a tanszék titkárságán kérhető hétköznaponként 8:00-15:00 között (jelentkezési lap).
Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 1.

Elérhetőség: Nyerges Lászlóné tanszéki adminisztrátor (III. em/312-es szoba).
KRE BTK, 1088 Budapest, Reviczky utca 4.
E-mail: nyerges.laszlone(kukac)kre.hu
Tel. 318-5915

Tandíj (2014/2015-es tanév): 144 ezer Ft/félév (részletfizetési lehetőségről érdeklődni lehet a fenti címen és telefonszámon).
Figyelem! A tanfolyam nem része az egyetemi képzésnek (azaz nem jár hallgatói jogviszonnyal), így diákigazolvány illetve kollégiumi elhelyezés nem igényelhető