A hallgatói jogviszony kérdése a japán partnerintézményekben folytatott részképzés esetén

A hallgatói jogviszony kérdése a japán partnerintézményekben folytatott részképzés esetén

Az egyes japán partnerintézmények a KRE-n való hallgatói jogviszony kérdéséről eltérően rendelkeznek.

Csereprogramok esetén (Óita-IPOU, Gunma Egyetem, Oszaka Egyetem:  OUSSEP, MAPLE, Fukusima Egyetem)

KRE-n aktív hallgatói jogviszony szükséges a pályázat benyújtásakor, a kinti tanulmányok lezárása után, illetve a Japánban tartózkodás ideje alatt is (két félév). A kint elvégzett tanegységek kreditátvitellel elismertethetők a KRE-n. Ezzel kapcsolatban a TVSZ, TO rendelkezései mérvadóak.

MEXT

Ha a Japán Nagykövetségen keresztül pályázunk:  hallgatói jogviszony a KRE-n a pályázat benyújtásakor, kint tartózkodás alatt passzív jogviszony a KRE-n. Amennyiben viszont a kinti tanulmányokat a KRE japán partnerintézményeinek egyikében végezzük, lehetőség van aktív jogviszonyt létesíteni a KRE-n és kreditátvitelhez folyamodni. Bővebb információkkal a Japán Nagykövetség tud szolgálni.

 Egyetemi ajánlással: A kinti tanulmányok alatt lehetőség van passziválni a KRE-n, de lehetséges aktív hallgatói jogviszonyt is létesíteni, ez esetben kreditátvitellel elismertethetők a Japánban teljesített tanegységek. Ezzel kapcsolatban a TVSZ, TO rendelkezései mérvadóak.

Továbbá, aktív hallgatói jogviszony szükséges a KRE-vel a pályázat benyújtásakor, és a kinti tanulmányok lezárása után ismét be kell iratkozni a hallgatónak. Kreditátvitel esetén nem lehet azonnal diplomázni, illetve a tanulmányokat abbahagyni a KRE-n

Dzsószai Egyetem

Aktív hallgatói jogviszony szükséges a KRE-n a pályázat benyújtásakor, illetve a program befejezése után. A kinti tanulmányok alatt lehetőség van passziválni a KRE-n, de lehetséges aktív hallgatói jogviszonyt is létesíteni, ez esetben kreditátvitellel elismertethetők a Japánban teljesített tanegységek. Ezzel kapcsolatban a TVSZ, TO rendelkezései mérvadóak.

 

MEXT-ösztöndíjra és a Dzsószai Egyetem programjaira csak BA képzéses hallgatók jelentkezhetnek.