japantanszek.hu

Keleti nyelvek és kultúrák szak, japán szakirány (BA) Japanológia mesterképzési szak (MA)

Tájékoztató a Keleti nyelvek és kultúrák (japán) mellékszakról (minor)

A BTK valamennyi BA képzésére felvételt nyert hallgatónak tanulmányai harmadik félévétől lehetősége van a major szakja mellett egy minor szakot (mellékszakot) választania. A Keleti nyelvek és kultúrák mellékszak 50 kreditből álló négy féléves modul. A minor szakra jelentkezők egy nyelvi szintfelmérő teszt alapján nyerhetnek felvételt. A minor szakot főként olyan hallgatók számára ajánljuk, akik japán nyelvi előképzettséggel rendelkeznek. A haladó órákhoz JLPT 3 kjú (régi típusú vizsgarendszer) szintű nyelvvizsgával egyenértékű nyelvtudás szükséges.  Jelentkezhetnek természetesen kezdő hallgatók is, számukra egyetemi tanulmányaik első két félévében szabadon választható tárgyként kezdő, felzárkóztató nyelvórákat kínálunk heti hat órában.

A képzés során főként a nyelvoktatásra fektetjük a hangsúlyt, de a hallgatók felvehetnek választható tárgyként néhányat a Keleti nyelv és kultúra major szak tanegységei közül is. A minor szakos hallgatók, a major szakosokhoz hasonlóan, az alapképzés elvégzése után felvételit tehetnek a Japanológia mesterképzésre. Továbbá a minoros képzésben részesülő hallgatók részt vehetnek a szakon működő különböző órán kívüli tevékenységeken is, ilyen például a heti rendszerességgel tartott ikebana-és kalligráfia- és jelnyelv foglalkozások.

A főszakos hallgatókhoz hasonlóan, a minor szakos hallgatóinknak is lehetőségük van megpályázni a Japán Kormány, a Japán Alapítvány, illetve a KRE és japán egyetemek közötti együttműködési megállapodás értelmében japán egyetemek (pl. Óita Egyetem, Oszaka Egyetem, Gunma Egyetem) ösztöndíjait.

2011. január.

bez recepty krem testosteronu http://kupicpigulki.pl/viagra/ zajęcia zdrowia psychicznego dla dorosłych